Президентът на САЩ Доналд Тръмп свика на  видеоконференция с лидерите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп свика на  видеоконференция с лидерите
Коментари Харесай

Тръмп свиква видеоконферентно лидерите на Г-7, за да обсъдят пандемията

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп свика на  видеоконференция с водачите на Г-7 в четвъртък, с цел да координират националните отговори на пандемията от ковид, заяви във вторник Белият дом.
Тръмп, който тази година е ротационен водач на Г-7, трябваше да анулира годишната среща на върха на седемте мощно развити стопански системи, която той планираше да организира през юни в Кемп Дейвид.
Групата на Г-7 включва Съединени американски щати, Франция, Англия, Италия, Канада, Япония и Германия, кто всичките те са мощно наранени от коронавирусната пандемия.
" Работейки дружно, Г-7 употребява взаимният публичен метод за справяне с рецесията в голям брой области, в това число опазването на здравето, финансите, филантропичната помощ и науката и технологиите ", съобщи представителят на Белия дом Джуд Диър.
Предстоящата в четвъртък сесия е продължение на видеоконференцията на водачите на Г-7 от 16 март, когато те се срещнаха за пръв път при този формат, с цел да обединят напъните си да се оправят с ковид.
В допълнение към срещата тази седмица, през май се чака още една, която да сложи основите на идната през юни публична видеоконференция на най-високо високо равнище на Г-7.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 14 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР